New Jersey

New Jersey er en delstat i USA. Staten grænser op til staterne New York mod nord og nordøst, Delaware mod syd og Pennsylvania mod vest. Atlanterhavet ligger mod øst. Statens hovedstad er Trenton, mens Newark er den største by. Staten er opkaldt efter den britiske kanalø, Jersey og New Jersey blev optaget som USA's 3. stat den 18. december 1787. New Jersey valgte den 4. november 2009 republikaneren Chris Christie som ny guvernør.

New Jerseys klima er et fugtigt subtropisk klima i det meste af staten, mens et fugtigt fastlandsklima er fremherskende mod nordvest. New Jerseys klima påvirkes i høj grad af Atlanterhavet. Somrene er meget varme og fugtige med gennemsnitlige maksimumtemperaturer på 26-30 °C og minimumtemperaturer på 15-21 °C. Temperaturer over 32 °C indtræffer gennemsnitligt 18-25 dage hver sommer. Vintrene er ofte kolde, men mildere i de sydligere områder. Forår og efterår er uberegnelige og varierer fra kølige til varme temperaturer. Den årlige nedbør i delstaten er ca. 1.100 mm med 6-9 nedbørsdage om måneden og omkring 38-78 cm sne hver vinter. Det nordlige New Jersey får mere sne end syden, og snefaldet indtræffer fra midten af november til marts.

Mht. geografi grænser New Jersey mod nord og nordøst til New York, mod øst til Atlanterhavet, mod syd og sydøst til Delaware og mod vest til Pennsylvania på den anden side af floden Delaware. New Jersey består af fem regioner: Gateway Region i det nordøstlige af delstaten ligger i New Yorks storbyområde, og nogle indbyggere pendler herfra til byen for at arbejde. Skylands i den nordvestlige del er sammenlignet med regionen i nordøst mere skovklædt, landlig og bjergrig. Shore ligger langs Atlanterhavet mod sydøst, og regionen i sydvest er en del af Philidelphias storbyområde. Den femte region, Pine Barrens, i den inderste sydlige del af delstaten, er mestendels dækket af ege- og fyrreskov, og har en lavere befolkningstæthed end resten af staten. High Point i Sussex County er det højeste punkt i New Jersey (550 m.o.h). Sandy Hook langs den østlige kyst er en populær strand.