mandag den 6. februar 2012

Spørgerunde del 2!

Jeg fik lige nogle flere spørgsmål på mail, som jeg lige vil svare på :)

Har du nogensinde haft hjemve og haft lyst til at tage hjem?

Ja og nej - ja til at jeg har haft hjemve, men har på intet tidspunkt ville hjem. Hjemve er en del af det at være på udveksling, og det er helt naturligt. Jeg er stadig kun 15 år gammel, og skal ikke se mine forældre og bror og resten af familien i 10 måneder - jeg har da utrolig meget hjemve pga. det. Det var helt sikkert sværrest for mig over julen, hvilket ikke var nogen overraskelse, men generelt så går det sådan op og ned. Jeg har masser af dage hvor jeg er helt på dupperne, superfrisk, glad og smilende men så har jeg også de dage hvor jeg bare ikke orker noget som helst, er ked af det, utrolig træt osv. osv. Det kommer og går, men som sagt har på intet tidspunkt ville hjem fordi det er min beslutning, det her er en utrolig mulighed og oplevelse og generelt er det bare noget jeg aldrig ville kunne få igen. Så det er simpelthen ikke engang en mulighed for mig at ville/tage hjem uanset hvor ked jeg end er. Følelsen og tanken om at kunne sige "Jeg gjorde det sku" fylder så meget mere end at ville tage hjem! 

Skal man have særligt gode karakterer?

Hvert fald i min organisation, hvis du har under 4 i nogle fag kan du ikke komme til USA. Dette er faktisk et krav fra USA og ikke fra den danske organisation. Nu er det ikke fordi det er sådan specielt svært at holde sig over 4, så på den måde skal man ikke have "særligt" gode karakterer nej. Jeg ved så at f.eks. Canada har ingen krav mht. karakterer osv. så det skifter fra land til land. 

Hvor god skal man være til engelsk tror du/Hvor dygtig var du da du tog afsted?

Jeg er sikker på at alle danske teenageres engelsk er bedre end bare godt nok. Og selvom man måske ikke selv synes man er så god, så er det intet problem, fordi man er bestemt god nok. Især fordi vi er så vant til at høre og læse engelsk i Danmark, og altså man vil lynhurtigt blive flydende hvis man er herovre i længere perioder. Inden man bliver godkendt til et udvekslingsprogram i Danmark skal man tage noget der hedder en SLEP-test der tester ens engelsk kundskaber. Man skal så bestå den test for at blive godkendt og jeg har kunne læse mig frem til at der er ALDRIG en eneste der ikke har bestået den test - så hvis det er ens engelske der holder en fra at tage på udvekslings, så er det en rigtig stor skam! Jeg selv var stort set flydende da jeg tog afsted, men er også rigtig god til sprog - men som sagt behøver man slet ikke værre! :) 

Hvor lang tid i forvejen havde du/din familie planlagt opholdet?

Hm .. jeg tror første gang vi snakkede om det må have været omkring oktober 2010. Jeg er ikke en af de elever der har vidst at udveksling var det jeg ville lige siden 1.klasse. Det hele kom meget pludseligt og så lige pludselig gik det bare stærkt og min ansøgning var sendt afsted. Tror der gik omkring en uge fra vi bragte det på banen første gang til at min ansøgning var afsted. Så altså ikke særlig lang tid i forvejen! Tror nok organisationerne lukker for ansøgninger omkring januar måned, det år man skal afsted. 

Er undervisnings niveauet højere end i Danmark og kan man følge med?

Det der er med amerikanske high schools er at du selv kan vælge hvilken sværhedsgrad du gerne vil have din klasse på. Du kan også for det meste selv vælge hvilken slags klasse du gerne vil have. Altså hver enkel elev skræddersyer altså sit eget skema. Der er tror jeg omkring 100-150 forskellige klasser/fag at vælge imellem. Så f.eks. hvis du elsker matematik og er vildt god osv. kan du f.eks. tage det på college niveau, og så hvis du f.eks. tager fransk men ikke er så god så kan du vælge fransk 1 eller hvis du er lidt bedre fransk 2 osv. osv. De amerikanske elever har selvfølgelig nogle krav, og nogle klasser de skal tage et x antal år på et bestemt niveau osv. men det er det gode ved at være udvekslingsstudent - jeg har helt selv valgt alle mine klasser og sværhedsgrader til hvad der passer bedst til mig :)

Håber det hjalp! Og spørg endelig videre i kommentarfeltet eller til olinestreg@hotmail.com :)

3 kommentarer:

 1. Hvad har du gjort i forhold til mobil og telefonabonnement? Venlig Hilsen Jacob :-)

  SvarSlet
 2. Cool blog du har! Fed idé :)
  -Freja
  //frillersworld.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Super fed blog du har dig!! :-)

  - Hvordan var der første gang du så din familie? var det akavet?
  - Hvor lang tid gik der før du følte dig hjemme?
  - Er der de der snobbede grupper som man ser i film?
  - Hvor hurtigt fik du venner i skolen?

  Håber virkelig du svare? :-)

  SvarSlet